Mobiliteit

Mobiliteit

Bij Gyproc® vinden we dat het leven te kort is om in de file te staan. Daarom zetten we binnenschepen in, niet alleen voor het aanleveren van grondstoffen, maar ook voor het vervoer van afgewerkte producten. Vandaag werken we met een nieuw soort binnenschip met een laadvermogen van 300 ton, dat specifiek werd ontwikkeld op een efficiënte manier goederen op pallets te vervoeren. Met één binnenschip halen we per traject zo’n 13 vrachtwagens van de weg.

We proberen ook te werken aan meer gezonde lucht voor iedereen. Daarom zijn we met sommige van onze vrachtwagens overgeschakeld van diesel naar LNG (Liquified Natural Gas). Deze vrachtwagens stoten minder CO2 en fijn stof uit dan vrachtwagens op diesel.

En omdat een verkeersveilige stad voor iedereen gewoon leuker is om in te leven, proberen we waar mogelijk ons werftransport slimmer aan te pakken. Zo sloegen we de handen in elkaar met de stad Gent voor een specifiek project. We spraken met hen af om geen transporten meer te doen tijdens de begin- en einduren van de scholen, en bij het laden en lossen altijd bijzondere aandacht te geven aan een veilige befietsbare doorgang.