Gipsafval recycleren? We maken het eenvoudig!

Gipsafval recycleren? We maken het eenvoudig!

Gyproc recycling service

Gips is 100% recycleerbaar, waarbij de kringloop steeds opnieuw herhaald kan worden, zonder verlies van kwaliteit. Daarom creëerden we met Gyproc® onze eigen recyclagedienst, waarmee we gipsplaten een nieuw leven geven: Gyproc® Recycling Service. Want voor ons zijn duurzaamheid, circulariteit en het verminderen van de CO2-uitstoot onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Waarom werken met Gyproc® Recycling Service?

Wat maakt het interessant voor jou? Eerst en vooral het duurzaamheidsaspect. Wij bieden de garantie dat het materiaal dat op deze manier wordt afgevoerd, wordt ingezet voor de productie van nieuwe gipskartonplaten. Op die manier werken we samen aan een gesloten gipskringloop, en verlagen we verder de milieu-impact van de gipsproducten.

Goed om weten: bij bouwprojecten met een duurzaamheidsambitie (BREEAM, LEED, …) is afvalmanagement een belangrijk topic. De recyclage van bouwafval wordt bij dergelijke projecten extra gewaardeerd in de eindscore, net zoals het gebruik van duurzame producten.

Daarnaast is ook het gebruiksgemak een enorme troef. Een steentje bijdragen voor een groenere toekomst was nog nooit zo eenvoudig.

Hoe werkt het?

Je huurt via ons een 20m³ container die regelmatig wordt opgehaald tegen een vooraf afgesproken vast tarief.  Daarmee kan gipsgebaseerd afval apart worden gesorteerd. De container wordt minstens om de 3 maanden gewisseld, of op afroep opgehaald. Wij zorgen voor de verwerking van het materiaal. Zo simpel is het!

Gyproc Recycling Service