Studio Gyproc bereidt architecten en projectontwikkelaars voor op de toekomst

Studio Gyproc bereidt architecten en projectontwikkelaars voor op de toekomst

Kallo, 30 januari 2020 - De manier waarop we wonen en leven in België verandert ingrijpend. Om architecten en projectontwikkelaars te inspireren en voor te bereiden op de toekomst, heeft Gyproc, in samenwerking met interieurbedrijf Bulo, Studio Gyproc ontwikkeld.

We verlangen naar meer comfort en veiligheid en hechten tegelijk meer belang aan duurzaamheid. De wetgeving rond duurzame energie en materialen is vandaag strikter dan ooit, en dat terwijl er steeds minder vakmannen zijn. Bovendien dreigt er een woningtekort door de bevolkingsgroei: vanaf 2040 mogen open ruimtes niet meer bebouwd worden door de bouwshift.

Om op deze uitdagingen een antwoord te kunnen bieden, opent Studio Gyproc begin februari officieel zijn deuren. Het gaat om een experience center waarbinnen het bedrijf toekomstgerichte en duurzame bouwoplossingen demonstreert. Studio Gyproc toont de bezoeker onder meer hoe je een ruimte kan optimaliseren op vlak van akoestiek en regulering, beleving en comfort en high-end afwerking. Zo gaat Studio Gyproc ook creatief om met kleine ruimtes, zonder aan comfort in te boeten. Gyproc toont met dit experience center hoe het maximaal meedenkt met ontwikkelaars, architecten en studiebureau’s om de capaciteit en de rendabiliteit van een woning te verhogen. Bovendien heeft Gyproc een oneindig recycleerbaar en dus zeer duurzaam product om mee te werken: gips.

Dirk De Meulder, CEO Gypsum and Insulation Building Activities: “Bij Saint-Gobain geloven we er sterk in dat we samen met iedereen die bij de bouwsector betrokken is – beleidsmakers, architecten, projectontwikkelaars, vakmannen, handelaars, consumenten en wijzelf – de uitdagingen van de toekomst aankunnen. Dankzij de evolutie naar geïndustrialiseerd bouwen, met performante materialen en technologieën, kunnen we een antwoord bieden op de veranderingen en opportuniteiten die we zien in de woningmarkt. Gyproc pakt de uitdagingen aan door in te zetten op vernieuwing, op innovaties waar iedereen baat bij heeft. Met Studio Gyproc proberen we te tonen hoe we futureproof en flexibel kunnen bouwen zonder in te boeten op comfort.”

Studio Gyproc is vanaf 3 februari open voor architecten. Voor een voorsmaakje kan je alvast terecht op onze website. Daar kan je je ook meteen inschrijven voor een bezoek.

Adres:

Studio Gyproc i.s.m. BULO

Blarenberglaan 6, Industriezone Noord

2800 Mechelen

https://discover.gyproc.be/studio-gyproc/architect 

Over Gyproc België

Gyproc België, opgericht in 1957, is marktleider wat betreft gipsoplossingen in de binnenhuis- en ruwbouwafwerking. Op het hoofdkwartier in Kallo worden gipskartonplaten geproduceerd. Het bedrijf distribueert van hieruit ook natte pleisters en platen voor de Belgische, Nederlandse, en Franse markt.

Gyproc biedt zijn klanten, gaande van bouwprofessionals, vakmannen en projectontwikkelaars tot doe-het-zelvers, innovatieve totaaloplossingen. Gyproc streeft steeds naar maximaal comfort, veiligheid, duurzaamheid en vrijheid in vormgeving.

Het bedrijf stelt in België direct een 240-tal mensen te werk, en is onderdeel van de Franse groep Saint-Gobain, die wereldleider is in bouwmaterialen.

Meer informatie kan je terugvinden op de website: www.gyproc.be

 

Contact

Anneleen Verhaegen

FINN

anneleen.verhaegen@finn.agency

+32 470 87 47 97