Saint-Gobain gaat minderheidsparticipatie aan in West-Vlaamse scale-up JUUNOO

Saint-Gobain gaat minderheidsparticipatie aan in West-Vlaamse scale-up JUUNOO

Saint-Gobain gaat minderheidsparticipatie aan in West-Vlaamse scale-up JUUNOO

Circulariteit, duurzaamheid en performance centraal in gedeelde visie

Kallo, 10 december 2021 – Saint-Gobain, het moederbedrijf van onder andere Gyproc® en ISOVER, gaat in zee met de West-Vlaamse scale-up JUUNOO. JUUNOO produceert circulaire wandsystemen, die het mogelijk maken om binnenwanden van gebouwen makkelijk aan te passen. Saint-Gobain gaat een minderheidsparticipatie aan in JUUNOO, om de scale-up te helpen groeien. Voor beide bedrijven staan circulariteit, duurzaamheid en performance centraal: het modulaire systeem van JUUNOO is namelijk herbruikbaar en past perfect bij de duurzame en eindeloos recycleerbare gipswanden van Gyproc®. Het monteren en demonteren kan bovendien zeer snel, wat de performance ten goede komt.

Dirk De Meulder, CEO Gypsum and Insulation Building Activities Benelux bij Saint-Gobain: “Bij Saint-Gobain staan we allemaal achter één ultieme purpose: “Making the world a better home” en hebben we als visie: ‘Be the worldwide leader in light & sustainable construction’. Wij dragen als grote speler een grote verantwoordelijkheid en hebben ambitie om de bouwsector duurzamer te maken en in te zetten op circulaire oplossingen, waarbij ook aan productiviteit en performance gesleuteld wordt. Wij nemen een voortrekkersrol in op dat gebied: onze circulaire wanden zijn één van de vele duurzame en performante oplossingen die wij bieden. Door een participatie te nemen in een zeer mooie en dynamische Belgische scale-up die hetzelfde doel voor ogen heeft, kunnen we verder versnellen in het realiseren van onze ambitie. Wij kijken uit naar een zeer goede samenwerking met het sterke JUUNOO-team, onder leiding van Chris Van de Voorde.” 

Chris Van de Voorde, oprichter en CEO van JUUNOO:

Wij zijn erg blij dat we in zee kunnen gaan met een grote speler als Saint-Gobain en dat zij willen investeren in een groeiend Belgisch bedrijf met een sterke en duurzame missie. Dankzij hun participatie kunnen wij onze duurzaamheidsambities nog verder uitbreiden. Hoe meer bedrijven de circulariteitskaart trekken, hoe sneller we de bouwsector kunnen vergroenen met het oog op de toekomst.

Een snel groeiende Belgische scale-up

JUUNOO is een West-Vlaamse scale-up, opgericht in 2017, die zich specialiseert in het bouwen van circulaire wandsystemen. Dankzij de modulaire metalen constructies die het bedrijf aanlevert, kunnen binnenwanden van gebouwen niet alleen sneller geïnstalleerd, maar ook makkelijk aangepast worden. Het systeem is volledig herbruikbaar, waarmee JUUNOO inspeelt op de groeiende aandacht voor circulariteit binnen nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dankzij de participatie van Saint-Gobain in JUUNOO krijgt het bedrijf de nodige speelruimte om verder te groeien en op termijn internationaal te gaan.

Over Saint-Gobain

Saint-Gobain ontwikkelt, produceert en verdeelt materialen en oplossingen die het welzijn en de toekomst van ons allemaal verbeteren. Deze materialen komen overal in onze omgeving en ons dagelijks leven voor: in gebouwen, transportmiddelen, infrastructuren en talrijke industriële toepassingen. Ze leveren comfort, prestatie en veiligheid en voldoen tegelijkertijd aan de eisen op het gebied van duurzaam bouwen, de efficiënte omgang met natuurlijke rijkdommen en de klimaatverandering.

 

Over JUUNOO

De West-Vlaamse scale-up JUUNOO werd in 2017 opgericht en produceert circulaire wanden. Hun klikbare wandsysteem zorgt ervoor dat ruimtes snel ingedeeld, losgeklikt en verplaatst kunnen worden. Vanuit de West-Vlaamse doenersmentaliteit biedt JUUNOO haar klanten als enige fabrikant ter wereld een cashbackgarantie. Indien een bouwheer een JUUNOO-wand niet meer kan gebruiken, dan koopt het bedrijf de wand terug aan een vaste prijs en verkoopt die opnieuw aan een andere bouwheer. Zo speelt JUUNOO in op de wereldwijd groeiende aandacht voor circulaire economie waardoor zowel de ecologische als economische impact verkleint.