Rini Quirijns, Managing Director Gyproc, geeft fakkel door aan Dirk De Meulder

Rini Quirijns, Managing Director Gyproc, geeft fakkel door aan Dirk De Meulder

Dirk De Meulder zal per 1 november 2019 Rini Quirijns opvolgen als Managing Director van Gyproc® in de Benelux, marktleider in gipsplaten in België. Onder leiding van Rini Quirijns ontpopte Gyproc® in België zich tot innovatieve en duurzame speler in de bouwsector. Met Dirk De Meulder komt nu opnieuw een Managing Director met jarenlange ervaring binnen de groep Saint-Gobain aan het hoofd van Gyproc® in de Benelux.

De huidige directeur Rini Quirijns beëindigt binnenkort zijn mandaat en gaat na een lange carrière binnen de groep Saint-Gobain eind dit jaar met pensioen. Als opvolger verwelkomt Gyproc® binnenkort Dirk De Meulder, die laatst Managing Director was bij Saint-Gobain Isover in Frankrijk.

Met de komst van de nieuwe Managing Director neemt Gyproc® in België na tien jaar afscheid van Rini Quirijns. Quirijns was jarenlang werkzaam in de droge mortel business bij het Nederlandse zusterbedrijf Weber Beamix. Onder zijn leiding geraakte Gyproc® meer en meer ingeburgerd als een onmisbaar bouwmateriaal voor de professional en de doe-het-zelver bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Als Managing Director van Gyproc® zette Rini Quirijns sterk in op duurzaamheid. Zo opende Gyproc® vorig jaar een natuurgipsfabriek op de site in Kallo (Beveren), en lanceerde het verscheidene initiatieven rond circulaire economie (recyclage van gipsplaten) en verduurzaming van transport, zoals transport per schip en LNG trucks.

Ook innovatie was een speerpunt voor hem. Gyproc® nam onder meer het voortouw voor innovatieve concepten zoals geïndustrialiseerd bouwen. Onder het motto “bouwen wordt assembleren” introduceerde hij BIM (Building Information Modeling), om pakketten op maat te maken, waardoor veel sneller en efficiënter kan worden gebouwd.

Gyproc® ontpopte zich in de laatste jaren op die manier tot een bedrijf dat mee nadenkt over oplossingen voor de grote uitdagingen en veranderingen binnen de bouwsector, zoals woningschaarste en de dreigende onbetaalbaarheid van nieuwbouw. Ook op vlak van innovatie leverde de gipskarton- en pleisterspecialist de laatste jaren heel wat inspanningen. Zo bracht Gyproc® hoogwaardige platen op de markt die stevigheid, een optimale akoestiek en betere brandveiligheid garanderen. De Habito® plaat is het meest recente nummer in dit assortiment. Ook X Pro, de lichtste bouwpleister op de Belgisch- Luxemburgse markt, deed het in de laatste jaren zeer goed.

Met de komst van Dirk De Meulder als nieuwe Managing Director komt opnieuw iemand aan het roer die al jarenlang deel uitmaakt van Saint-Gobain, waartoe ook Gyproc® in België behoort. Als burgerlijk ingenieur werktuigbouw en industrieel beleid neemt hij binnenkort de leiding over het bedrijf.

Dirk De Meulder heeft een lange staat van dienst binnen Saint-Gobain, waar hij reeds in 1987 zijn eerste stappen zette. Na enkele jaren in België in de glassector, bouwde hij internationale ervaring op en nam diverse functies in, onder meer bij Saint-Gobain Isover in Nederland en Polen, waar hij in 1997 tot Managing Director doorgroeide voor Polen. Isover is wereldmarktleider op gebied van isolatie. Na enkele jaren bij Saint-Gobain in Frankrijk en Duitsland, stond hij vijf jaar lang aan het hoofd van Saint-Gobain Isover Zweden en Denemarken en laatst van Saint-Gobain Isover in Frankrijk.

Rini Quirijns, afscheidnemend Managing Director Gyproc® België: “Dirk heeft een sterke expertise binnen de Saint-Gobain Groep opgebouwd. Ik ben er zeker van dat Gyproc® België hier veel vruchten van zal dragen, en ik wil hem heel veel succes en plezier wensen bij dit prachtige bedrijf.”

Dirk De Meulder, die Frankrijk op 1 oktober als woonplaats officieel heeft ingeruild voor België: “Gyproc® in de Benelux heeft een sterk team en weet de klanten ten dienste te staan en innovatief te werken. Ik kijk ernaar uit om hier samen met klanten en partners op voort te bouwen.”

Over Gyproc België

Gyproc België, opgericht in 1957, is marktleider wat betreft gipsoplossingen in de binnenhuis- en ruwbouwafwerking. Op het hoofdkwartier in Kallo worden gipskartonplaten geproduceerd. Het bedrijf distribueert van hieruit ook natte pleisters en platen voor de Belgische, Nederlandse en Franse markt.

Gyproc biedt zijn klanten, gaande van bouwprofessionals en projectontwikkelaars tot doe-het-zelvers, innovatieve totaaloplossingen. Gyproc streeft steeds naar maximaal comfort, veiligheid en vrijheid in vormgeving.

Het bedrijft stelt een 240-tal mensen te werk, en is onderdeel van de Franse groep Saint-Gobain, die wereldleider is in bouwmaterialen.

Meer informatie kan je terugvinden op de website: www.gyproc.be

Contact

Anneleen Verhaegen

FINN

anneleen.verhaegen@finn.agency

+32 470 87 47 97