Premier De Croo bezoekt fabriek van Saint-Gobain Gyproc® en maakt kennis met innovatie, duurzaamheid en de medewerkers

Premier De Croo bezoekt fabriek van Saint-Gobain Gyproc® en maakt kennis met innovatie, duurzaamheid en de medewerkers

Op dinsdag 15 mei 2024 bracht premier Alexander De Croo een bezoek aan de Saint-Gobain Gyproc® fabriek in Kallo. Tijdens dit bezoek kreeg de premier een blik achter de schermen van de productie en nam hij ook de tijd voor een gesprek met de medewerkers.

Making the world a better home

Tijdens het bezoek werd premier De Croo warm ontvangen door Richard Juggery, CEO van Saint-Gobain Benelux en het Gyproc® team. Gyproc® lichtte zijn missie "Making the world a better home" toe en legde uit hoe het bedrijf voortdurend streeft naar innovatie en duurzaamheid om deze visie te verwezenlijken. Het team deelde ook inzichten over de uitdagingen waarmee de bouwsector wordt geconfronteerd waaronder het lager gebruik van grondstoffen en het tekort aan arbeidskrachten waarop Gyproc® vandaag moet inspelen. Het team benadrukte ook de ambitieuze doelstellingen van Gyproc® op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf wil een voortrekkersrol blijven spelen in het verminderen van de ecologische voetafdruk van de bouwindustrie. Zo streeft Gyproc® ernaar koolstofneutraal te zijn tegen 2050..

Premier De Croo bezoek Gyproc fabriek

Efficiëntie en duurzaamheid in actie

Tijdens een rondleiding in de fabriek kreeg premier De Croo een inkijk in het productieproces van de gipsplatenfabrikant. Als afsluiter van de rondleiding demonstreerde het team de recent geïntroduceerde Maatwerkpakketten-machine. De premier werd geïnformeerd over de voordelen van deze Maatwerkpakketten, waarbij gipsplaten in de juiste werkvolgorde per ruimte afgeleverd worden op de werf. Bovendien zag hij hoe de nieuwe zaagmachine het productieproces verder optimaliseert door efficiënter te zagen, te sorteren en af te leveren.

Open dialoog

Het bezoek werd afgesloten met een informeel en interactief gesprek waar premier De Croo in een open dialoog ging met verschillende medewerkers van Gyproc®. Tijdens dit samenzijn werden de medewerkers aangemoedigd om hun ervaringen, ideeën en inzichten alsook hun vragen te delen met de premier. Het resultaat was een waardevolle uitwisseling van gedachten. De premier toonde oprechte interesse in de bijdragen van onze medewerkers en waardeerde de gelegenheid om rechtstreeks met hen in gesprek te kunnen gaan

We zijn er trots op om voorop te lopen in innovatie en continu te blijven investeren in verbeteringen voor onze klanten. Met deze innovatie willen we niet alleen de bouwprocessen verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de bouwsector en onze planeet.