Het Gyproc® handelsmerk

Het Gyproc® handelsmerk

Gyproc® is al jaren dé Belgische marktleider op het vlak van gipssystemen. We zetten als bedrijf al meer dan 60 jaar in op innovatieve producten van de beste kwaliteit. Gyproc® werd in 1971 als merknaam geregistreerd in de Benelux en in 2007 in de Europese Unie. Dankzij deze registratie als merknaam kunnen enkel onze gipsplaten als Gyproc® gipsplaten benoemd worden, en onderscheiden we dus onze producten in de markt. Het beschermt ons merk ook tegen misbruik door concurrenten.

Maar toch merken we vaak dat Gyproc® als generieke naam gebruikt wordt voor alle gipsplaten, ook die van de concurrentie. Hierdoor zullen mensen onze kwalitatieve producten verwachten, maar krijgen ze die niet altijd. Daarnaast gaat het assortiment van Gyproc® verder dan gipsplaten alleen. Zo bieden we bijvoorbeeld ook gipspleisters aan.

Om verwarring te vermijden en de nadruk te leggen op de kwaliteit van de producten van Gyproc®, vragen we daarom om rekening te houden met volgende regels omtrent het gebruik van onze merknaam:

  • Geef op zichtbare manier aan dat het merk geregistreerd is door toevoeging van teken ®
  • Wanneer dit om een welbepaalde reden niet mogelijk is of omdat er daardoor te veel ® tekens zouden staan, moet GYPROC volledig in hoofdletters (zonder ®) geschreven zijn
  • Gebruik steeds dezelfde spelling
  • Voeg een generieke aanduiding van het product toe.  Voorbeeld: Zeg niet “Gyproc” maar zeg “gipsplaten van Gyproc®” of „Gyproc® gipsplaten“
  • Maak nooit gebruik van afkortingen. Voorbeeld: Schrijf niet “Gypr.” maar schrijf “Gyproc®”
  • Gebruik nooit als werkwoord “Gyproccen”

 

Bedankt om het Gyproc®  merk op de juiste manier te gebruiken!