Duurzaam transport

Duurzaam transport

Bij Gyproc® dragen we duurzaam transport erg hoog in het vaandel. Met ons transportbeleid proberen we de impact van vervoer op het milieu verregaand te verminderen. Duurzaam transport beperkt zich bij ons niet enkel tot energieverbruik en emissies, maar gaat ook over geluid en transportverpakkingen.

Het vervoer van onze materialen willen we zo milieuvriendelijk mogelijk maken. Denk maar aan onze LNG-vrachtwagens die rijden op vloeibare waterstof of het vervoer van Gyproc® materialen via binnenschepen. Zulke schepen vervangen tientallen vrachtwagens en stoten minder CO2 uit.

Ook voor het woon-werkverkeer houden we het graag zo groen mogelijk. We stimuleren onze werknemers om op een duurzame manier naar het werk te komen. Ze kunnen dit doen door zich gezamenlijk te verplaatsen naar meetings, of door bijvoorbeeld thuis te werken dankzij ons digitaal werkaanbod. Gyproc® heeft ook een uitgewerkt fietsbeleid om het aantal auto’s op de weg te verminderen.

Dankzij deze duurzame transportmogelijkheden blijft Gyproc® dezelfde hoogstaande kwaliteit verzekeren en kan het tegelijk een steentje bijdragen aan een duurzame en groene toekomst. Onze inspanningen werden dan ook beloond met enkele ISO-certificaten (ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001).

Ontdek de ISO-certificaten en ons duurzaam transportbeleid hier: