BIM en geïndustrialiseerd bouwen

BIM en geïndustrialiseerd bouwen

Technologie dringt steeds dieper door in de bouwindustrie. Zo is er bijvoorbeeld BIM, Building Information Modeling. Daar waar architecten vroeger bouwplannen maakten met pen en papier, doen ze dat vandaag digitaal. Die digitalisering is ondertussen zo geëvolueerd dat ook andere spelers, zoals de aannemer, maar ook Gyproc, de plannen rechtstreeks kunnen opladen in hun eigen computersysteem.

Dankzij die nauwkeurige digitale plannen kunnen we onze gipsplaten op maat klaarmaken. Op die manier hoeft de ploeg op de werf de platen alleen maar te assembleren. Omdat vakmannen alsmaar schaarser worden, is zo’n eenvoudige vorm van bouwen een enorm pluspunt. En de hoeveelheid afval op de werf wordt herleid tot nagenoeg niets.

En we hebben nog meer ambitie. De volgende stap die we willen zetten in geïndustrialiseerd bouwen, zijn werkelijk modulaire wanden: wanden die je kan demonteren en verplaatsen. Zo willen we het in de toekomst mogelijk maken om woningen te personaliseren naargelang de woonnoden en verlangens van de bewoners.