Saint-Gobain Solutions en Gyproc® België introduceren Maatwerkpakketten

“Een innovatie die het verschil gaat maken in binnenafwerking”

Kallo, 9 mei 2022 - De gehele bouwkolom kampt met steeds meer uitdagingen die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en het rendement van bouwend België. Om hierin te ondersteunen slaan Gyproc® en Saint-Gobain Solutions de handen ineen en introduceren Maatwerkpakketten: op maat gemaakte prefab werkpakketten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en comfort.

“In de bouw zijn zaken als personeelstekort, wetgeving, verhoogde eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen allemaal van grote invloed op de bedrijfsvoering”, vertelt Thomas Stuart, sales director van Saint-Gobain Gyproc® België. “Met onze Maatwerkpakketten lossen we een groot deel van deze issues op voor alle betrokken partijen.”

De Maatwerkpakketten zijn in vijf niveaus beschikbaar. Het is mogelijk om Gyproc® gipsplaten voor één ruimte in een pakket geleverd te krijgen met daarbij verschillende opties. Dit varieert van gipsplaten gezaagd op de benodigde lengtes, gestapeld naar de gewenste montagevolgorde tot gipsplaten voorzien van sparingen én gezaagd op de juiste breedtes.

Simon Scheepens, business unit manager van Interior Solutions, legt uit:

“Om te beginnen kijken we samen met de aannemer en de partner in afwerking naar de gewenste prestaties voor een ruimte en adviseren in de toe te passen systemen. Indien gewenst kunnen we het BIM-tekenwerk uit handen nemen.”

Doordat alle systemen vooraf in BIM worden ingetekend, is een maatvaste uitvoering van alle systemen gewaarborgd en worden faalkosten voorkomen. Alle platen worden in de fabriek zo efficiënt mogelijk op maat gesneden en verpakt als pakket voor één ruimte. Hiermee gaat de bouwproductiviteit omhoog, wordt snijafval verminderd en is de werkplek op de bouwwerf vrij van stof. De Maatwerkpakketten worden op het gewenste moment geleverd op de bouwwerf. “De productiviteit verhogen is een van de belangrijkste doelen van dit nieuwe concept. De belofte is niet voor niets: wij bouwen voor, jij bouwt door”, aldus Scheepens

Stuart vertelt:

“Het succes van de Maatwerkpakketten heeft zich al een aantal keer bewezen. Een voorbeeld is de bouw van het 288 kamers tellende Hotel Amstelkwartier in Amsterdam. Per afzonderlijke hotelkamer is één Maatwerkpakket met alle benodigde bouwmaterialen samengesteld. De pakketten zijn op vooraf bepaalde tijdstippen op de juiste verdieping en in de exacte hotelkamer geleverd. De plaatsers konden de pakketten per hotelkamer stapsgewijs afwerken om zo tot de afgesproken quota per dag te komen”.

Met Maatwerkpakketten bieden Saint-Gobain Gyproc® België en Saint-Gobain Solutions een nieuwe, slimme werkwijze voor de binnenafwerking. 

Meer informatie is te vinden op https://discover.gyproc.be/maatwerkpakketten