Gewoon renoveren? Leer liever BENOveren op www.mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Leer liever BENOveren op www.mijnBENOvatie.be

Wil je je renovatieplannen naar een hoger niveau tillen? Dan kies je best voor BENOveren. Door slim en beter te renoveren verlaag je je energiefactuur, draag je je steentje bij voor het milieu, verhoog je je wooncomfort en de waarde van je woning. Benieuwd hoe je dit in de praktijk toepast? Dat leer je op www.mijnBENOvatie.be. Ga mee op ontdekking. 

Ik BENOveer

 

 

Renoveren versus BENOveren

Ben je van plan om je huis of appartement te renoveren? Kies dan voor ‘BENOveren’ in de plaats van gewoon renoveren. Door slim en doordacht ‘beter te renoveren’ maak je je woning klaar voor een energiezuinige toekomst. Minder energiekosten, minder CO2-uitstoot, aangenamer wonen, een hogere verkoopwaarde, … Kortom: heel wat voordelen waar je, hoe eerder je begint te BENOveren, eerder van kunt genieten.

5 BENOvatiestappen

De meest gevolgde chronologie om een woning energiezuiniger te maken, is eerst het dak, dan de buitenmurenhet glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm waterhuisautomatisering en verlichtingstroomopwekking en waterbehandeling.

Voor elk van die 5 BENOvatiestappen vind je op www.mijnBENOvatie.be een schat aan bruikbare informatie en concrete oplossingen.

5 BENOvatiestappen
Je ideale BENOvatietraject

Je ideale BENOvatietraject

Bij een BENOvatie is het resultaat belangrijk, maar ook de volgorde waarin de werken gebeuren. Ook dit vind je terug op de website.

Je ideale BENOvatietraject bestaat uit vijf logische, chronologische stappen waarbij je start met het dak en zo verder gaat naar de buitenmuren, het glas, de ramen en deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde technieken: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking, rationeel energieverbruik, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Afhankelijk van je budget en je eigen mogelijkheden beslis je of je alle stappen in een keer doorloopt of dat je de werken in stukken doet. Benieuwd? Ontdek hier je ideale BENOvatietraject.

BENOvatieblog

Ben je benieuwd hoe andere BENOveerders hun BENOvatietraject hebben ervaren? Wil je graag ideeën opdoen en op de hoogte blijven van alle recente ontwikkelingen? Lees op de BENOvatieblog meer over het financiële plaatje, premies, renovatietips en -tricks en geef je ogen de kost bij de inspirerende BENOvaties in beeld.

BENOvatiepremies

BENOvatiepremies

De Vlaamse Overheid heeft een Renovatiepact afgesloten waarin het streeft naar energiezuinige verbouwingen die tegen 2050 de norm halen van de huidige nieuwbouwwoningen. Daarom krijg je voor elke energiebesparende ingreep die je doet een financieel ruggensteuntje in de vorm van renovatiepremies. Op www.mijnBENOvatie.be ontdek je eencompleet overzicht van alle premies waarop je in 2021 recht hebt als je energiezuinig renoveert.

 

Magazine BENO

Wil je nog meer informatie en inspiratie over hoe je je BENOvatie het best aanpakt? Dan kun je het gratis magazine BENO aanvragen. Je krijgt er onder andere tips & tricks om je verbouwkosten binnen de perken te houden, maakt kennis met nieuwe BENOvatieoplossingen, -apps en -tools en vind er de weg naar betrouwbare aannemers. Vraag je gratis magazine BENO aan.

 

Magazine BENO

Klaar om je woning te BENOveren? Raadpleeg www.mijnBENOvatie.be voor alle nodige informatie.

IK BENOVEER